הכנת מיץ עשב חיטה


להכנת מיץ עשב חיטה משתמשים במחטה מיוחדת הפועלת בשיטת "כבישה קרה" ידנית או חשמלית. כבישה קרה שומרת על כל מרכיבי המיץ ומונעת פרוק והריסת האנזימים החיוניים ושומרת על נוגדני החימצון.

את עשב החיטה מאחסנים במקרר בטמפרטורה של חמש מעלות, לא במקפיא ולא במגירת הירקות במקרר, אלא על המדף אשר בו שמים בדרך כלל את מוצרי החלב. את שארית העשב נשמור בשקית המקורית, המיועדת למספר סגירות. העשב נשמר יותר טוב בשקית המקורית. יש לכוון את מד הטמפרטורה במקרר לחמש מעלות. בצורה זאת העשב נשמר היטב לפחות לשבעה ימים ויותר.

הכמות ממולצת לאדם בריא היא עד חצי כוס ביום , יש להתחיל מכף ביוםהראשון, ובכל יום להוסיף בהדרגה כף, עד לכמות הממולצת.

יש להכין את המיץ בסמוך לשתיה ולא להשאירו יותר מחצי שעה מאחר וטיב המיץ יורד. את המיץ שותים שעה לפני הארוחה או שעתיים אחרי הארוחה, רצוי לפני הארוחה כי המיץ נקלט יותר טוב כאשר שותים לפני הארוחה. כנ"ל לאלו השותים פעמיים ביום - שעה לפני ארוחת הערב, רצוי לא לשתות את מיץ עשב חיטה בלילה מאחר והוא מעורר ועלול לגרום לקשיי הרדמות מיותרים. עשב החיטה נשטף לפני האריזה ואין צורך לשוטפו לפני השימוש.

את השפעת שתית המיץ מרגישים תוך מספר ימים, ההשפעה שונה מאדם לאדם.

לבריאות ושתיה מהנה ממשפחת שטמפר

 
Agrior
 PPIS

 

Tivonet